Česky - English

Vítejte na stránkách chovatelské stanice Assonanza

Bundessieger Dortmund = Hund & Pferd, 12.10. Rozhodčí P. Muntean (Ro)

REPORT DOKONČEN !

Díky všem za neuvěřitelné množství gratulací na FB, zde,sms, mailem, ale i telefonicky. Moc si toho vážíme!! Těší nás, kolik lidiček se raduje s námi!

Skvělý úspěch Assonanza dalmatinků na této nejprestižnější německé akci, kde startovali ti nejlepší z nejlepších a naši se takto prosadili!

Archie (Argo) nově " Německý klubový šampion "!! 

A je tu pátek krátce po obědě .......

Máme před sebou dlouho cestu (cca 700 km). Naše trio Ati, Archie a Arginka vyráží směr Dortmund, kde se koná ta nejprestižnější výstava v Německu Hund a Pferd, Bundessieger, kam se vždy sjíždějí ti nejlepší z nejlepších. Jak sami říkají němečtí chovatelé..... " Dortmund je něco zvláštního pro chovatele a vystavovatele, je tam vždy ta nejsilnější konkurence".

Nep­říjemné je na cestu počasí, od oběda hustě prší a viděli jsme několik ošklivých nehod. Naše posádka naštěstí cestuje bez kolize a bez stání na dálnici a tam jsme kolem 19,30 před naším hotelem Pullman, kde vždy v Dortmundu bydlíme, vaří tam opravdu skvěle!

Po cestě vyvenčený, napapaný a ted zasloužený odpočinek. :-)


Zítřejší den je pro nás zvláštní nejen naší účastí na této prestižní akci, ale čeká nás úžasné setkání s rodinou. Přijede za námi Atiho dcera Cleo s Heike a syn Pepper s Ute, kteří na této výstavě ještě nemohou startovat vzhledem k věku, ale nemůžou si nechat ujít setkání se svým tatínkem. :-)


Tento krásný pozdrav nám poslala Cleo v pátek po obědě, kdy jsme vyráželi z Prahy směr Dortmund.

Cleo :..... " Papa Atillio… ich komme… freu mich "


Comtess Cleopatra of Haddon Hall.

BUNDESSIEGER DORTMUND, HUND und PFERD, 12.10.2013

komplet výsledky BSS 12.10.2013

Tak a je tu sobotní ráno.....

Vše klape jak má až na malý problém s parkováním, ale máme dostatečnou časovou rezervu, takže není žádný stres. V pohodě přicházíme k našemu kruhu, kde nás již vítá Heike, Ute, Marion a mnoho dalších našich přátel, s kterými jsme se zase delší dobu neviděli.

Následuje krátké procvičení s pejsky v kruhu a jsme všichni připraveni.

Začíná se přesně v 9, posuzuje pan Petru Muntean z Rumunska. Přihlášených je 66 dalmatinů z Německa, Norska, Holandska a díky nám i z České republiky! Všechny konkurenční třídy jsou našlapané a kvalita startujících psů? Každé jméno dle katalogu znám, většina z nich jsou několikanásobní vítězové různých výstav včetně titulů nejvyšších BOB, BIG a podobně.

Třída mladých ( 1/1 – bez ocenění ) a mezitřída ( 11/10 – 4× VD) jasně ukazuje, že posuzování bude přísné, jak lze na tomto typu výstavy předpokládat.

Styl posuzování po úvodních třídách se vystavovatelům i divákům velice líbí. Pan rozhodčí každému vystavovateli ihned po posouzení hlasitě oznamuje známku a současně mu vysvětluje nedostatky jeho psa včetně názorné gestikulace, takže vystavovatelé i diváci kolem kruhu zřetelně rozumí jeho verdiktu. K vystavovatelům i pejskům se chová velice příjemně s úsměvem na tváři! Zde si neodpustím malou poznámku..... kéž bychom vždy v kruhu zažívali takovéto chování rozhodčího s milým vystupováním bez arogance k vystavovateli, což následně samozřejmě stresuje i pejsky!

Tak a je tu naše chvíle…nastupují šampioni a tedy já s Atim!

GCh. ATILLIO DI ASSONANZA

rozhodčí: P. Muntean (Ro)
třída: šampionů

  • Výborný 4 !!! (11/10)

Třída šampionů je přehlídkou opravdových šampionů, jak jsem již psala výše, co jméno to známý velice úspěšný jedinec! Pan rozhodčí si všech 10 nastoupených šampionů prohlíží a pak nás rozděluje na 2 skupiny z důvodu velkého počtu startujících (11/10), my s Atim jsme v té druhé…

Na této fotce je nastoupená pouze druhá skupina šampionů. Nádherný pohled, co říkáte?


Tak a jdeme s Atýnkem na posuzování.....

Ati má opravdu svůj den, je ve veselé náladě a nádherně spolupracuje. Pan rozhodčí mu hlasitě diktuje velice pěkný posudek, podívá se na mě a hlásí mi excellent bez jakéhokoliv dalšího komentáře ohledně nedostatků. Jsem spokojená, že máme výbornou a o ničem dalším nepřemýšlím, v duchu si říkám…úkol splněn :-)



Ati při prohlídce zubů.



Ati při své prezentaci před panem rozhodčím.


Atillio Di Assonanza, třída šampionů (11/10)


Tak a posuzování třídy šampionů finišuje......

Všichni šampioni nastupují společně do kruhu..... a začíná výběr 4 psů na pořadí stejným způsobem jako když se vybírají psi na pořadí v čestném kruhu.


Třída šampionů při výběru 4 nejlepších.


Pan rozhodčí postupuje od předu, my s Atim jsme v řadě až předposlední! Postupně přichází k nám a JUPÍÍÍÍÍ ukazuje nám s Atýnkem, atˇse postavíme do středu kruhu vedle již 3 vybrané šampiony! Ostatním pan rozhodčí uznale děkuje potleskem nad hlavou s uznalým pokyvováním nad kvalitou jednotlivých šampionů, kteří si všichni odnesli výbornou! Bylo to od něho opravdu krásné gesto!


A začíná vše na novo...... Celá čtyřka nejprve běhá společně v kruhu a pak si pan rozhodčí opět nechává předvést každého psa jednotlivě v pohybu tam a zpět a kolečko. Výběr je opravdu pečlivý bez jakéhokoliv spěchu…


Ati při výběru na pořadí 1–4. ve třídě šampionů.


Tak a zadává se pořadí ve třídě šampionů.....

Atillio získává v této těžké konkurenci (11/10) krásné 4. místo!! Radost je veliká!



Tygřík měl svůj den a takto jsme byli spolu štˇastni, když jsme dostávali kokardu! I Atýnek kouká, jakáže to bude! :-D


Ati již s krásnou kokardou :-)


A zde konečné pořadí:

3. místo získal krásný a velice úspěšný dalmatin Caprilis I have a dream, známé chovatelky S. Yates,
2. místo další velice úspěšný pes Hakibas Dameer, chovatelky Tanji Kuhnert,
vítězem je legenda dalmatinů Christi Ormond Coppola chovatele M. Lehmanna.

A mezi tuto špičku chovatelů se prosadila i naše mladičká chovatelská stanice a náš odchovánek Atillio přezdívaný „tygřík“. :-) Naše velká gratulace Tomášovi a současně velké poděkování za jeho péči!


Atiho kokarda :-)

Nastupuje třída otevřená psi, takže nastává chvíle pro Archieho ........

GCh. ARGO DI ASSONANZA

rozhodčí: P. Muntean (Ro)
třída: otevřená (8/8)

  • Výborný 2,res CAC VDH/ res. CAC Club se na této výstavě počítá jako normální CAC VDH! (8/8)
  • nově " Německý klubový šampion DDC "!!

Způsob posuzování je naprosto stejný jako v šampionech..... Nastupují nejprve všichni psi třídy otevřené (8/8), mezi kterými jsou stejně jako Archie někteří již šampioni. I tato třída je neuvěřitelně našlapaná samými známými úspěšnými psy!

Po chvíli nás pan rozhodčí opět dělí na 2 skupiny, my jsme až v té druhé.

Tak a jdeme na prezentaci.


Argo při prezentaci ve třídě otevřené (8/8)

Archie stejně jako Ati spolupracuje výborně! Od stolu slyším, jak pan rozhodčí diktuje elegant, excelent Korper struktur....... Tak ještě běh tam a zpět, 2 kolečka a zastavujeme u pana rozhodčího, který na mě koukne a hlásí mi excelent opět bez jakéhokoliv dalšího komentáře ohledně nedostatků,což nedělal opravdu moc často. Jsem štastná!


Argo při prezentaci na Bundessigeru v Dortmundu



Zde ještě jedna momentka z prezentace Arga :-) Stál opravdu skvěle!


Zařa­zujeme se s Archiem (Argo) za ostatní psy skupiny a čekáme až pan rozhodčí dokončí celé posuzování třídy otevřené.

Tak a volají se všichni psi třídy otevřené zpět do kruhu a začíná výběr 4 nejlepších psů.

Nep­řemýšlím vůbec o ničem, soustředím se plně jen na Archieho, který se opravdu snaží a je velice soustředěný. Ještě není žádný pes vybrán, my jsme v řadě opět až předposlední! Najednou pan rozhodčí přistupuje jako první k nám a vybírá Archieho a potom ještě další 3 psy. Již nyní mám neskutečnou radost, vím že máme další pořadí na této prestižní výstavě.

Jsou vybrání 4 psi a vše probíhá stejně, jak jsem již popisovala výše u šampionů, společný běh, jednotlivý běh tam a zpět ,kolečko a zadává se pořadí po opravdu pečlivém výběru!

4.místo, 3. místo .....

DRUHÉ MÍSTO (8/8) !!!!!! a je to náš ARCHIE, přezdívaný " malý Oliverek" po svém otci.

JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ, moje neskutečná radost, prostě bombaaaaaa !!! 

Oba si s Arčikem užíváme tuto krásnou slavnostní chvíli!! V tomto momentě ještě ani netuším, co to vše pro našeho malého " Oliverka " znamená!

Archie si v této špičce odnáší res CAC VDH, který se na BSS počítá jako normální CAC VDH a res. CAC, který také přechází v plný CAC klub, nebotˇArchie je druhý za Německým šampionem VDH a klubovým šampionem Christi Ormond Exquisite Selection.

ARGO DI ASSONANZA je tedy „NĚMECKÝ KLUBOVÝ ŠAMPION DDC“

Dokončil tak ve 2,5 letech svůj čtvrtý dospělý šampionát (Ch Cz, GCh Cz, Ch Hu). Naše velká gratulace Tomášovi, jeho kluci v Dortmundu opravdu zářili a němečtí chovatelé a vystavovatelé nám uznale blahopřáli k tomuto velkému úspěchu!


A zde ještě jedna momentka, která není sice nejlepší kvality, ale je z ní jasně vidět, jak jsme byli štastni z tohoto velkého úspěchu!



Pyšný čertsvý "Německý klubový šampion " se svoji krásnou kokardou :-)



Archieho kokarda!


Zadává se CACIB: Christi Ormond Coppola (vítěz třídy šampionů, který získal i BOB) a res. CACIB: Christi Ormond Exquisite Selection (vítěz třídy otevřené)


Následuje pauza 15 minut a pak začne posuzování fen.

Mám alespoň chviličku na vydýchnutí a celkové zklidnění, nebotˇatmosféra při posuzování psů byla úžasná, emoce velké a tak si to vše ještě vychutnávám.......


Spokojený Archie :-)

Klasický posez Archieho. :-)

Tentokráte neměl své křesílko, ale židli z výstaviště.­.....i přes mírné nepohodlí proti křesílku byl spokojený!


A nastupují feny.....dorost, tř. mladých, mezitřída a volají se do kruhu šampionky, kde startuje i naše Argi.

Ch. ARGIA DI ASSONANZA

rozhodčí: P. Muntean (Ro)
třída: šampionů (8/8)

  • Výborná 4!! (8/8)

Opět třída našlapaná osmi krásnými šampionkami z Německa, Norska a České republiky.

Stejný scénař posuzování......my jsme s Argi opět ve druhé skupině.


Argia Di Assonanza při prezentaci ve třídě šampionek (8/8) na Bundesiegeru v Dortmundu.

A jdeme na prezentaci.

Argi jakoby věděla, že bráškové dali latku opravdu vysoko, a tak se neuvěřitelně snaží.

Prohlídka zubů, postoj, běh…vše zvládá skvěle a přichází to hlavní zadání známky.......

Pan rozhodčí mi děkuje a s úsměvem na tváři mi hlásí excellent.

Jo jo jo, jsem štˇastná, že i naše černoočka si z této prestižní výstavy odnáší výbornou a dále se mé myšlenky neubírají. :-)


Argia Di Assonanza, třída šampionů (8/8)


Tak a nastupuje do kruhu znovu všech 8 šampionek a začíná výběr na pořadí.....

Stojíme s Argi ve svém tradičním postoji.:-)

Jsem naprosto v klidu bez jakékoliv nervozity, nebotˇmi přijde naprosto nereálné, aby se všichni naši psi dostali ve svých jednotlivých třídách mezi nejlepší čtyři v takové konkurenci......


Argia při výběru na pořadí......

Ale....... :-)))))

Pan rozhodčí přistupuje k nám a výbírá nás do středu kruhu mezi nejlepší čtyři šampionky! Opět stejný průběh zadávání pořadí a je vybráno!


Arginka získává krásné čtvrté místo (8/8) !! Naše obrovská radost! 

3. místo Quality Queen vom Teutoburger Wald
2. místo Hakibas Daima
Vítězka – Offordale Sapphire

Tak a zde propukly emoce už naplno!! Naše černoočka udržela krok se svými úspěšnými brášky, kteří nastavili latˇku opravdu vysoko a v těžké konkurenci šampionek získala krásné 4.místo !


Argia Di Assonanza, třída šampionů (8/8), Bundessieger Dortmund 2013.


Naše princezna se svoji krásnou kokardou :-)


A ještě jednou kokarda naši malé :-)

Následuje tradiční čestné kolečko nejlepší ctyřky s kokardami a v racíme se s malou z kruhu k naší skupince, která prožívá krásný úspěch našich puntíků s námi! Heike, Ute, Marion a další......všichni nám znova přicházeji srdečně gratulovat. Ozývá se ...... " toller Erfolg Assonanza " ..... :-)


Sbírka Assonanza dalmatinků v Dortmundu na BSS!


A tedˇpřichází další úžasný moment tohoto pro nás jedinečného dne.......

Tatýnek Atýnek, ale i strejček a tetička, mají chvíli pomuchlovat Atiho dětičky… úžasnou Cleu a Peppina, kteří přijeli svému tatkovi fandit a že je tatka tedy nezklamal :-)


Ati se svoji krásnou dcerou Cleo v Dortmundu :-)


Tatka a dcera postojjjjjjjj !!!!! :-D



Atiho úžasný syn Pepper!!



Všichni jsme si společné chvíle v Dortmundu užívali!


A takto se úžasná Clea loučila s Dortmundem!! Byl to pro nás pro všechny úžasný den, na který nikdy nezapomeneme!! Jedinečná atmosféra, krásní psi a milí lidé, co víc si přát!

Naše velké poděkování patří panu rozhodčímu Petru Munteanu z Rumunska, jehož posuzování bylo opravdu na vysoké úrovni s velice milým přístupem k vystavovatelům i psům. Líbila se mi moc jeho věta v kruhu pro všechny … " žádný stres…je to show.....vše v klidu a hodně zábavy všem…" Po celou dobu náročného posuzování se usmíval a neztratil svůj glanc .....přísný ale pohodář! Jeho posuzování jsme zažili poprvé.

Ještě jednou naše velké poděkování všem našim kamarádům, přátelům i známým za krásné gratulace! Moc si toho vážíme!

Na závěr si dovolím malo rekapitulaci......

Bundessieger Dortmund dal Assonanza dalmatínkům jednoznané vysvědčení! 

Ve svých necelých 2,5 letech dosáhli naši puntíci nemalých úspěchů nejen doma ale i v zahraničí atˇjiž na výstavách klubových , národních či mezinárodních. Jejich jména zdobí již mnoho dokončených dospělých šampionátů v tomto mladém věku. Díky jejich skvělé reprezentaci dnes již mnoho chovatelů a vystavovatelů z Evropy ví, že v České republice existuje ch.s. Assonanza a jaký typ dalmatinů prezentuje. Lhala bych, kdybych zde nepřiznala, že mi to dělá velikou radost a že jsem na naše odchovánky velice pyšná. Nejen pro jejich exteriér s důrazem na eleganci, ale mnohem důležitější je pro mě jejich úžasná povaha a otázka jejich zdraví, o kterém jednoznačně vypovídají výsledky jejich zdravotních testů! Je to jistě odměna za naši poctivou práci v chovu i za podniknutou dalekou cestu do Skotska v r. 2011 s naší sluníčkovou Aidou za nádherným ženichem Oliverem majitele M. Dunnachieho, kdy nás příroda následně obdarovala 7 krásnými miminky z tohoto spojení! Děkujeme!!


A nyní již jen malá poznámka k anonymním příspěvkům na našem webu......

Naše NK nikdy nebyla a nikdy nebude cenzurována. Anonymní příspěvky jakéhokoliv typu nebudeme mazat, ale nebudeme na ně ani reagovat! Přirovnala bych je ke štěkotu rozzuřené nedoceněné hladové smečky, která čím více je ignorována, tím více štěká a kouše s použitím různých nečistých praktik na všech možných úrovních ........ Máme svoji cestu a touto smečkou se opravdu nemíníme zabývat ani ztrácet svůj čas!

CACIB DORTMUND (D) 13.10.2013 – připravujeme

Komplet výsledky CACIB Dortmund 13.10.2013

rozhodčí: G. Kastl (D)

  • Ati i druhý den v Dortmundu tentokráte ve třídě otevřené opět mezi čtyřmi nejlepšími!
  • Archie a Argi výborní!

GCh. ATILLIO DI ASSONANZA rozhodčí: G. Kastl (D)
třída: otevřená (11/9)

  • Výborný 4 !!! (11/9)

Atillio Di Assonana, třída otevřená (11/9)


GCh. ARGO DI ASSONANZA

rozhodčí: G. Kastl (D)
třída: šampionů (8/7)

  • Výborný (8/7)

Ch. ARGIA DI ASSONANZA

rozhodčí: G. Kastl (D)
třída: šampionů (9/7)

  • Výborná (9/7)

Přidat komentář

Reagovat na příspěvek od: Liana

jméno posílám ve zprávě..........

Děkujeme, že vaše komentáře budou slušné, nebudou pohoršovat a nebudou obsahovat žádné příspěvky,
které by porušovaly zákon.

Přezdívka *
Komentář *
Odeslat komentář

25. dubna 19:46 | IdoRUReagovat

Meds information sheet. Long-Term Effects. where buy cheap pregabalin pills in Canada All about meds. Read now.

30. června 15:41 | hoursotteReagovat

viagra 25 vademecum https://cheapcialisll.com/ - Cheap Cialis cialis cocaine Cheap Cialis Finasteride Usa Price Quick Shipping

18. října 14:13 | Zdeněk ŠlapalReagovat

Těším se z Vašich úspěchů, moc Vám je přeji.

18. října 15:07 | LianaReagovat

Zdeňku moc děkujeme!! Srdečné pozdravy do Třešti a puntíkatou pusu Miušce od brášků a ségry :-D

17. října 13:48 | Liana, AssonanzaReagovat

Všem všem moc děkujeme za krásné gratulace!! Jsme rádi,že vás všechny máme!!

16. října 22:58 | Helča Reagovat

To je skvěly kolik jsem chodí lidí. Prostě je na co koukat nej stránky nej komenty nej prezentace prostě nádhera. Přeju moc úspěchů

16. října 20:28 | MílaReagovat

Posíláme velikánskou gratulaci!! A že je opravdu k čemu,lze také soudit podle příspěvku nějakého závistivce!Jen tak dál,to je nejlepší odpověď:-))

16. října 16:39 | Lucie + FalcoReagovat

No opet obrovska gratulace! Je to paradni uspech cele chs a jsem uprimne rada za tak uzasnou prezentaci ceskych dalmatinu v zahranici! Jen tak dal a nemistne poznamky lidi co nemaji ani kuraz se podepsat, hned druhym uchem ven ;)

16. října 15:35 | Jana St.Reagovat

Jinak samozřejmě také posílám velkou gratulaci. Je to nádhera!

16. října 14:08 | JAKUB ANTOSReagovat

ach ty anonymaci...:-)) ze by to zase byla nektera z tech, co jezdi jednou za rok na domluvene rozhodci, protoze jinak nema sanci? .-))) liano, jeste, ze ty vidis, z jake IP adresy byl ten koment napsany a ze i v pripade anonyma vis, kdo to napsal... ocekavam zpravu se jmenem...:-))))

16. října 16:29 | Liana Reagovat

jméno posílám ve zprávě..........

16. října 17:24 | JAKUB ANTOŠReagovat

JO JO JO... TAK TO JE JEDNA Z TECH, KTERE JSEM TIPOVAL...:-))) ANI ME TO NEPREKVAPUJE...

16. října 13:39 | NechápajícíReagovat

To mně hlava nebere. Nejlepší z nejlepších. Nejlepší může být jen jeden. To je tak, když to někdo přežene se superlativy.

16. října 15:29 | Jana St.Reagovat

...že by závist... Přesně jako píše Tomáš. Slovní obrat "nejlepší z nejlepších" se bežně používá, asi nejste z ČR :-)

16. října 16:01 | Jitka EbonyReagovat

Koukám, že konkurence už zase nemůže rozdýchat úspěchy Assonanza dalmantinků. Jako jediná chovka z ČR jezdí vystavovat i do zahraničí, ostatní sedí na zadku a akorát Assonanze závidí..čemu se divíme, vždyt je to furt dokola.....

16. října 14:17 | Tomáš A+AReagovat

Vám toho asi hlava nebere víc.. "Nejlepší z nejlepších" je běžně užívaný obrat. Kdyby třeba Liana napsala "Creme de la creme", tak bych pochopil že tomu nerozumíte. Jinak, posledně když jste nemohla něco rozdýchat, tak jste myslím použila pojem "superlata", že? To bylo takové roztomilejší :)

14. října 13:35 | Jitka EbonyReagovat

velká gratulace puntíčkům Assonanza

14. října 14:40 | LianaReagovat

Jitu, díky moc!!

13. října 12:05 | ZuzanaReagovat

Ohromný úspěch v tak velké konkurenci. Moc gratulujeme !!!

14. října 13:06 | LianaReagovat

Děkujeme moc!! Máme ohromnou radost! Jsme na všechny moc pyšní, co už dokázali ve 2,5 letech nejen doma ale hlavně právě v zahraničí na výstavách tohoto typu!

12. října 22:06 | Tomáš A+AReagovat

No paráda :) kluci moji zlatý a holka taky :)) Liano díky - zase jsi neskutečně zabodovala !!

14. října 13:03 | LianaReagovat

:-)) Díky moc, byla to jedinečná atmosféra a neuvěřitelný úspěch tří sourozenců na takovéto prestižní výstavě v Německu!!