Česky - English

Vítejte na stránkách chovatelské stanice Assonanza

CACIB SALZBURG (A) 5.4.2014

Tentokráte jsme se vydali do krásného Salzburgu.

přejít na výsledky CACIB SALZBURG 5.4.2014


ARGO DI ASSONANZA

rozhodčí: Erwin Deutscher (A)
třída: otevřená (4/5)

  • Výborný 2, res. CACA (4/5)

Archie předvedl opět krásný výkon a ve třídě skončil za psem, který získal i BOB. Dělá nám poslední dobou opravdu velkou radost. V samotném závěru nastoupil ještě o res. CACIB, takže byl tento den opět dlouho ve hře o co nejlepší umístění. :-)

Za fotky moc děkujeme Evelyn.

ARGO DI ASSONANZA (open clas 4/5 ) – Exc. 2, res. CACA

Pan rozhodčí E. Deutscher klade vždy důraz i na tečkování, takže jsem od začátku správně věděla, že spojené tečky se mu líbit nebudou. Archie si tedy odnesl krásný posudek s malou výtkou, že v zadní časti některé tečky splývají. Tečkování vytýkal mnoha psům zejména na zádech.

ARGO DI ASSONANZA (open clas 4/5 ) – Exc. 2, res. CACA

ATILLIO ASSONANZA

rozhodčí: Erwin Deutscher (A)
třída: šampionů (5/6)

  • Výborný 2, res. CACA (5/6)

Tak tady se Ati postavil do silné konkurence velice úspěšných šampionů z Itálie, Německa a Čech. A zde při nástupu třídy šampionů přišlo hned první překvapení. :-) Jako jedinou třídu začal pan rozhodčí všechny psy měřit. Důvod byl jasný, mezi psy byly ve výšce velké rozdíly. Je opravdu skvělé, když se rozhodčí zamýšlí i nad tímto důležitým kritériem.

No to jsem ještě ale netušila, co udělá náš tygřík..... Takže z výhody se pro nás stala náhle nevýhoda..... :-) 

Stáli jsme s Atim v kruhu předposlední, no a když přišla řada na měření Atiho, tak náš opravdový klidas, kterému nikdy nic v kruhu nevadí, se rozhodl, že měřit se dnes teda opravdu nebude. :-) Poskakoval kolem měřidla sem a tam a pana rozhodčího si hlídal tak, že mu nedal naprosto šanci ho změřit. Celkově jsem potom byla ráda, že jsem ho alespoň trochu dostala do klidu pro další prezentaci, ale v duchu jsem to brala tak, že tímto pro nás soutěž tento den skončila.

Pak už šlo vše klasicky, prohlídka zubů a jednotlivé prezentace, což už pro Atiho nebyl problém. Od stolu jsem slyšela, že i přes tento výstup Atiho mu pan rozhodčí diktuje krásný posudek, že se jedná o harmonického psa s velmi pěknou hlavou, harmonickou horní a spodní linií.

ATILLIO DI ASSONANZA – Exc. 2, res CACA ve třídě šampionů 5/6

Tak a vybírá se pořadí, musím říci, že opravdu jsem nedoufala v pěkný výsledek. Najednou pan rozhodčí přichází k nám a staví nás z předposledního místa v řadě na druhé místo a zadává Atimu titul res. CAC, což je krásné, že Ati jako " Rakouský šampion" potvrdil i v této silné zahraniční konkurenci, že si titul zaslouží!

A zde Ati již na druhém místě před krásným psem Daumont Standing ovation, chovatele G. Vettoriho z Itálie. Všimněte si hlavně výšky obou psů…naprosto srovnatelní.

V závěru už jen oba kluci čekali, který z nich nastoupí do kruhu o res. CACIB, což byl nakonec Archie, který tento titul sice nakonec nezískal, ale nás velice těší, že oba kluky bylo opět vidět, nebotˇ třídy šampionů a otevřená (psi) byly nejkvalitněji zastoupené a pak ještě třída otevřená (feny) – také BOS získala fena právě ze třídy otevřené.

Archie při své prezenzaci ve třídě otevřené. Zlepšuje se od výstavy k výstavě. :-)

No a největší radost přišla na závěr, Atiho si našla další nevěsta z Německa. :-) Přišla za námi německá chovatelka, že je z Atiho opravdu nadšená a že má zájem o krytí. Tak to nám udělalo z celého dne tu největší radost! Je to po týdnu další zájem o krytí Atim do Německa. Je vidět, že o klukách se již opravdu v zahraničí ví a chovatelé se o ně zajímají o krytí. Tak snad nám i příroda bude přát a kluci budou mít další miminka!


Pak jsme již rychle pospíchali domů za našima holkama, nebotˇArginka hárá a tak musela zůstat s mamkou doma a dcera musela v poledne odjet mimo Prahu. Vše jsme zvládli a doma jsme byli v 17,00 hod s krásnými zážitky a radosti z úspěchu!


A na závěr pár fotek z pátečního Salzburgu. To si kluci fakt užili!


Ati již bystří :-)

A copak to viděl :-) My zůstali v údivu také!

Archie si ještě užívá válení v trávě, ale Ati ten už je pozorný.

A ted už nás viděly i srny. :-)

A zde již kluci spokojení na hotelu.


Přidat komentář

Děkujeme, že vaše komentáře budou slušné, nebudou pohoršovat a nebudou obsahovat žádné příspěvky,
které by porušovaly zákon.

Přezdívka *
Komentář *
Odeslat komentář

6. dubna 11:56 | MílaReagovat

Velká gratulka jak Tobě tak Tomášovi!Je vidět,že kluci paří opravdu ke špičce a musí se s nimi počítat.Což potvrzuje i velký zájem o krytí!Tak si to užijte a už se ná Vás těšíme!!!

7. dubna 11:50 | LianaReagovat

Mílo moc děkujeme! Naši kluci sice nejsou stroje, mají taky svoji hlavu a zejména když si ji postaví " tygřík" Ati, tak s ním nikdo nehne, jakkoliv je jinak velký pohodář. No ale tak aspoň je s nimi legrace. Už se taky těšíme na společný víkend s vámi. :-)